Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladgranola
Glutenfri chokladgranola
Publicerad på
Glutenfri chokladgranola
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterIngredienser
5 dl Virtasalmi's glutenfria ångade fullkornsflingor Produkter havreflingor
1 dl kakaonibs
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl hasselnötter
2 msk kakaopulver
1 dl Honung
1 msk kokosnötsolja
Beredning
- Mal nötterna med en kniv till mindre bitar.
- havreflingorBlanda glutenfritt, kakaonibs och malda nötter i en skål.
- Värm upp honung, olja och kakaopulver i en kastrull på låg värme. Rör om tills blandningen är slät och rinnig.
- Häll honungsblandningen i de torra ingredienserna. Rör om tills de torra ingredienserna är ordentligt täckta med honungsblandningen.
- Bred ut blandningen i ett tunt lager på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 160°C i ca 10 minuter.
Låt svalna ordentligt på bakplåten innan du packar upp den. Iina Sarkama |Iinabites