Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri doftande äppeltårta
Glutenfri doftande äppelkaka
Publicerad på
Glutenfri doftande äppelkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-15
stTillagningstid
55
minuterGlutenfri doftande äppelkaka är ett läckert tillskott till kaffebordet. Prova den och älska den också!
Ingredienser
- Deg
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 tlk gräddfil
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
- Fyllning
3-4 bitar Äpplen
0,75 dl socker
3 tsk Kanel
- Ovanpå
Mandelspån
Beredning
- Rör ihop smör och socker till en grädde.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa in dem i blandningen.
- gräddfil Tillsätt och de torra ingredienserna blandade tillsammans till degen.
- Skala äpplena och ta bort kärnhusen.
- Riv äpplena i ett grovt rivjärn.
- Rör ner socker och kanel i den rivna blandningen.
- Lägg hälften av degen i ett jämnt lager i en smord och mjölad (t.ex. mörkt rismjöl) långpanna.
- Toppa med äppelmos och sedan resten av kaksmeten.
- Strö mandelflingor över.
- Grädda kakan i 175°C i ca 55-60 min.
- Glutenfri doftande äppelkaka är som bäst när den är lätt kyld.
Vilken storlek är den gjord för?