Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri doftande äppeltårta

Glutenfri doftande äppelkaka

Glutenfri doftande äppelkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

55

minuter

Glutenfri doftande äppelkaka är ett läckert tillskott till kaffebordet. Prova den och älska den också!

Ingredienser

Beredning

  • Rör ihop smör och socker till en grädde.
  • Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa in dem i blandningen.
  • gräddfil Tillsätt och de torra ingredienserna blandade tillsammans till degen.
  • Skala äpplena och ta bort kärnhusen.
  • Riv äpplena i ett grovt rivjärn.
  • Rör ner socker och kanel i den rivna blandningen.
  • Lägg hälften av degen i ett jämnt lager i en smord och mjölad (t.ex. mörkt rismjöl) långpanna.
  • Toppa med äppelmos och sedan resten av kaksmeten.
  • Strö mandelflingor över.
  • Grädda kakan i 175°C i ca 55-60 min.
  • Glutenfri doftande äppelkaka är som bäst när den är lätt kyld.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.