Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt hälsosamt bananbröd

Glutenfritt hälsosamt bananbröd

Glutenfritt hälsosamt bananbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

1

timme 

Glutenfritt hälsosamt bananbröd är ett mjukt och gott mellanmål eller snacks. Det här receptet innehåller inget smör eller vitt socker alls!

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader. Smält kokosoljan i mikrovågsugnen. Tillsätt honung och ägg och blanda till en slät smet. Tillsätt mjölk, kryddor och banan och blanda. Tillsätt mjölet och rör om med t.ex en trägaffel. Blanda inte för mycket! Du kan ersätta den Ljusa mjölblandningen med t.ex. Mörk mjölblandning för att göra bananbrödet mer fiber- och proteinrikt.
  • Häll smeten i en 1,5 liters brödform och strö över kanel och chokladbitar enligt eget val. Grädda i ugnen i 60 minuter. Täck formen med folie efter halva tiden för att förhindra att ytan blir för mörk under gräddningen. Låt svalna en stund efter att du tagit ut brödet ur ugnen och ta bort det från formen. Skiva upp det glutenfria hälsosamma bananbrödet och frys in eller förvara i ett lufttätt kärl.

4 Kommentarer

  1. Hej, vad kan man ersätta bondbönamjölet med? Jag kan inte äta baljväxter på grund av IBS.

    1. Hej Jauhis!
      Självklart kan du byta ut kokosolja mot en annan olja om du vill. I det här receptet har vi använt kokosolja på grund av dess hälsosamhet. Kokosolja består till nästan 90 % av mättade fettsyror och är därför ett hälsosammare alternativ än oljor som innehåller omättade fettsyror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.