Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bovetebröd
Glutenfri bovetegelé
Publicerad på
Glutenfri bovetegelé
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
20
minuterGlutenfri bovetegelé är ett utsökt sätt att börja morgonen på. Virtasalmi Grain Products bovetekli har ett högt innehåll av fibrer och protein och är perfekt för att göra bröd mjuka.
Ingredienser
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 påse torrjäst
1 tsk salt
5 dl vatten
0,5 dl Rapsolja
2 msk sirap
Beredning
- Tillsätt de torra ingredienserna i degskålen och blanda.
- Tillsätt vatten upphettat till 42°C, rapsolja och sirap.
- Knådar väl.
- Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper till en 1 cm tjock skiva.
- Låt jäsa övertäckt i ca 1/2 timme.
- Baka i 200 grader i 20-25 min.
- Låt svalna och skär det glutenfria bovetebrödet i bitar.