Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladsmulpaj
Glutenfri chokladsmulpaj
Publicerad på
Glutenfri chokladsmulpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
10
bitarTillagningstid
35
minuterEnkel, läcker och spektakulär glutenfri chokladkaka för sommarens alla fester!
Ingredienser
195 g / ca 3 dl Spannmålsprodukt mörk glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
60 g / ca 1½ dl mandelmjöl
140 g / knappt 2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl smält kokosolja med neutral smak eller annan neutral olja
3,5 dl glutenfri havredryck
msk För att fukta kakan, tillsätt ca. 4 glutenfri havredryck
- För dekoration:
2,5 dl tsk glutenfri havregrynsgröt och 1 vaniljsocker
500 g färska jordgubbar
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader. Klä botten och sidorna av en lös bakform (ca 18 cm) med bakplåtspapper. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda de torra ingredienserna och smält sedan ner choklad, olja och havregryn i blandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen i ca 35-40 min eller tills ett kakprov kommer ut rent.
- Låt kakan svalna väl så att den blir lättare att skära. Vispa det glutenfria havresmöret till ett hårt skum och skiva hälften av jordgubbarna. kaka Skär i halvor och fukta bottnarna med havremjölet. Bred ut hälften av skummet över bottnen och lägg på de skivade jordgubbarna. Garnera det andra lagret med resten av skummet och jordgubbarna.
Den glutenfria chokladkakan är klar att serveras. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Hej, det här chokladkaka receptet saknar mängden choklad. Jag skulle gärna försöka göra det här, men om jag visste hur mycket choklad jag skulle använda ... Tack på förhand för svaret!
Hej Eila!
Tack för att du upptäckte felet! Receptet kräver 100 g mörk choklad.
Ugnstemperaturen anges inte, vad skulle den vara?
Hej Päivi!
Ugnstemperaturen hittar du alldeles i början av receptet. Kakan gräddas i 180 grader i 35-40 minuter.