Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladsmulpaj

Glutenfri chokladsmulpaj

Glutenfri chokladsmulpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

10

bitar
Tillagningstid

35

minuter

Enkel, läcker och spektakulär glutenfri chokladkaka för sommarens alla fester!

Ingredienser

  • 195 g / ca 3 dl Spannmålsprodukt mörk glutenfri mjölmix

  • 100 g mörk choklad

  • 60 g / ca 1½ dl mandelmjöl

  • 140 g / knappt 2 dl socker

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl smält kokosolja med neutral smak eller annan neutral olja

  • 3,5 dl glutenfri havredryck

  • msk För att fukta kakan, tillsätt ca. 4 glutenfri havredryck

  • För dekoration:
  • 2,5 dl tsk glutenfri havregrynsgröt och 1 vaniljsocker

  • 500 g färska jordgubbar

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader. Klä botten och sidorna av en lös bakform (ca 18 cm) med bakplåtspapper. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda de torra ingredienserna och smält sedan ner choklad, olja och havregryn i blandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen i ca 35-40 min eller tills ett kakprov kommer ut rent.
  • Låt kakan svalna väl så att den blir lättare att skära. Vispa det glutenfria havresmöret till ett hårt skum och skiva hälften av jordgubbarna. kaka Skär i halvor och fukta bottnarna med havremjölet. Bred ut hälften av skummet över bottnen och lägg på de skivade jordgubbarna. Garnera det andra lagret med resten av skummet och jordgubbarna.


  • Den glutenfria chokladkakan är klar att serveras. Tiina Strandberg |My Berry Forest

4 Kommentarer

  1. Hej, det här chokladkaka receptet saknar mängden choklad. Jag skulle gärna försöka göra det här, men om jag visste hur mycket choklad jag skulle använda ... Tack på förhand för svaret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.