Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladrulltårta
Glutenfri chokladrulltårta
Publicerad på
Glutenfri chokladrulltårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
bitarTillagningstid
7
minuterGlutenfri chokladrulltårta är den perfekta basen för en mängd olika fyllningar! Prova med sylt, vit chokladmousse eller en enkel sommarfyllning enligt instruktionerna!
Ingredienser
4 ägg
1,5 dl socker
3 msk kakaopulver
2 tsk bakpulver
- Fyllning
2 dl vispgrädde
200 g färskost naturell
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar efter smak
Beredning
- Vispa socker och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet under så lite omrörning som möjligt.
- Skrapa ut degen i en djup bakform klädd med bakplåtspapper och platta till den. Baka i 225°C i 7-10 minuter. Skär jordgubbarna medan botten är i ugnen.
- Låt svalna efter att du tagit ut den ur ugnen och förbered fyllningen. Vispa grädden och tillsätt färskost och vaniljsocker. Fördela jämnt över bottnen. Strö de finhackade jordgubbarna jämnt över skummet. Rulla ihop tårtan jämnt till en ganska stram rulle. Ta bort bottnen från bakplåtspappret samtidigt som du rullar bottnen på rullen. Det håller ihop bottnen och gör det lättare att flytta den som en bit. Låt den vila en stund inlindad i bakplåtspappret. Om du har gjort wrapsen i förväg är det här också ett bra sätt att förvara den i kylen!
- Strö socker över kakan före servering eller dekorera som du vill! Glutenfri chokladrulltårta är klar att avnjutas!
Tips
- Om du vill kan du använda lite mer grädde eller byta ut den smaksatta färskosten mot t.ex. orange färskost.