Gluteeniton suklaakääretorttu

Gluteeniton suklaakääretorttu

Tämä gluteeniton suklaakääretortun pohja sopii loistavasti erillaisiin täytteisiin! Kokeile hilloja, valkosuklaavaahdollla tai ohjeen mukaisella helpolla kesäisellä täytteellä!

AINEKSET

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

VALMISTUS

Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän.
Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Leikkaa mansikat kun pohja on uunissa.

Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen ja valmista täyte. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Levitä tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pieneksi leikatut mansikat tasaisesti vaahdon päälle. Rullaa kääretorttua tasaisesti melko tiukalle rullalle. Irrota pohjaa leivinpaperista samalla kun pyörität pohjaa rullalle. Näin pohja pysyy kasassa ja sen liikuttaminen yhtenä osana on helpompaa. Jätä hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Mikäli teit kääretortun etukäteen, tämä on myös hyvä tapa säilyttää sitä jääkaapissa!

Ripottele sokeria tortun päälle ennen tarjoilua tai koristele haluamallasi tavalla!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *