Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku

Perinteinen kahvipöydän herkku, josta lapsetkin pitävät!

AINEKSET

120 g voita
200 g sokeria
3 kananmunaa
90 ml maitoa
200 g Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
20 g kaakaojauhetta

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen.
Sekoita voita ja sokeria noin 5 minuuttia. Lisää kananmunan keltuaiset maito ja kuivat aineet. Vaahdota valkuaiset erillisessä kulhossa ja lisää varovasti taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe.

Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen vuoka käyttäen gluteenitonta jauhoseosta. Kaada taikinat vuorotellen vuokaan. Sekoita taikinoita keskenään esimerkiksi grillivarrastikulla. Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Tulosta

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *