Gluteeniton kirsikkapiiras

Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla

My Berry Forestin raikas ja makea piiras! Tahini-kinuskin tekoon et tarvitse muuta kuin blenderin!

AINEKSET

Piiraspohja
195 g (n.2,5 dl) Kaurajauhoseosta
1 tl Ceylonin kanelia
vähän reilu 1/4 tl suolaa
115 g (n.1 dl) vaahterasiirappia
80 g (n.1 dl) huoneenlämpöistä kookosöljyä tai muuta neutraalia rasvaa

Tahini-kinuski
90 g / 8 taatelia, joista kivet otettu pois Käytän luomutaateleita, jotka löytyvät markettien hedelmähyllystä pahviboksista
2 rkl vaaleaa tahinia
0,5 dl kaurajuomaa
ripaus suolaa

Piiraan päälle
2,5 dl kauravispiä tai muuta kermavaahtoa
pari kourallista tuoreita kirsikoita

VALMISTUS

Piiraspohja
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on löysähköä, joten se ei pysy reunoilla kovin hyvin.
Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja painele keskiosaa alemmaksi, jotta saat selkeät reunat. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta piirakka näyttää kivalta selkeämmillä reunoilla.
Paistaa pohjaa uunissa vielä 5 minuuttia.

Tahini-kinuski
Sekoita tahini-kinuskin ainekset tehosekoittimessa / blenderissä, kunnes saat sileää kinuskia. Maista, ja lisää esim.suolaa maun mukaan. Kinuskin tulisi olla helposti levittyvää.

Piiraan viimeistely
Vaahdota kauravispi.
Pese ja puolita kirsikat.
Levitä tahini-kinuski piiraan päälle. Levitä vaahdotettu kauravispi kinuskin päälle ja koristele kirsikoilla.

Huomiot:
Käytin melko pientä piirakkavuokaa, joka on halkaisijaltaan 21 cm. Jos käytät suurempaa vuokaa, pohja on ohuempi, jolloin myös paistoaika voi olla lyhyempi.
Jos käytät piirakkapohjassa kookosöljyä, kannattaa muistaa, että se jähmettää pohjan jääkaapissa melko kovaksi. Jos tykkäät pehmeämmästä pohjasta, kannattaa ottaa piiras esille n.30 min ennen tarjoilua.

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *