Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla
Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla
Resepti julkaistu
Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
palaaKypsennysaika
15
minuuttiaMy Berry Forestin raikas ja makea gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla! Tahini-kinuskin tekoon et tarvitse muuta kuin blenderin!
Ainekset
- Piiraspohja
195 g (n. 2½ dl) Virtasalmen Viljatuotteen Kaurajauhoseosta
1 tl Ceylonin kanelia
vähän reilu 0,25 tl suolaa
115 g (n. 1 dl) vaahterasiirappia
80 g (n. 1 dl) huoneenlämpöistä kookosöljyä tai muuta neutraalia rasvaa
- Tahini-kinuski
90 g / 8 taatelia, joista kivet otettu pois. Käytän luomutaateleita, jotka löytyvät markettien hedelmähyllystä pahviboksista
2 rkl vaaleaa tahinia
0,5 dl kaurajuomaa
ripaus suolaa
- Piiraan päälle
2,5 dl kauravispiä tai muuta kermavaahtoa
pari kourallista tuoreita kirsikoita
Valmistus
- Piiraspohja
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on löysähköä, joten se ei pysy reunoilla kovin hyvin.
- Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja painele keskiosaa alemmaksi, jotta saat selkeät reunat. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta piirakka näyttää kivalta selkeämmillä reunoilla.
- Paistaa pohjaa uunissa vielä 5 minuuttia.
- Tahini-kinuski
- Sekoita tahini-kinuskin ainekset tehosekoittimessa / blenderissä, kunnes saat sileää kinuskia. Maista, ja lisää esim.suolaa maun mukaan. Kinuskin tulisi olla helposti levittyvää.
- Piiraan viimeistely
- Vaahdota kauravispi.
- Pese ja puolita kirsikat.
- Levitä tahini-kinuski piiraan päälle. Levitä vaahdotettu kauravispi kinuskin päälle ja koristele kirsikoilla. Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla on valmis nautittavaksi.
- Huomiot:
- Käytin melko pientä piirakkavuokaa, joka on halkaisijaltaan 21 cm. Jos käytät suurempaa vuokaa, pohja on ohuempi, jolloin myös paistoaika voi olla lyhyempi.
- Jos käytät piirakkapohjassa kookosöljyä, kannattaa muistaa, että se jähmettää pohjan jääkaapissa melko kovaksi. Jos tykkäät pehmeämmästä pohjasta, kannattaa ottaa piiras esille n. 30 min ennen tarjoilua.
Tiina Strandberg | My Berry Forest