Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri citron- och märgpaj

Glutenfri citron- och marängpaj

Glutenfri citron- och marängpaj

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

25

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Vispa samman mjöl, socker och fett. Tillsätt äggulan och blanda till en jämn smet.
  • Klicka ut degen i botten och på sidorna av en smord pajform (ca 24 cm i diameter).
  • Grädda bottnen i ugnen på 200°C i ca 10-12 minuter.
  • Låt svalna medan du gör fyllningen.
  • Citronglass
  • Mät upp alla övriga ingredienser utom smöret i en kastrull.
  • Värm under omrörning hela tiden tills glassen tjocknar.
  • Tillsätt smöret och rör om. Låt svalna och häll över bottnen.
  • Maräng
  • Vispa äggvitorna till hårt och skummigt skum. Tillsätt sockret i små omgångar.
  • Marängen är klar när du kan vända koppen upp och ner utan att spilla ut skummet.
  • Använd en sked för att lyfta eller spritsa skummet över toppen av glassen, upp till kanterna.
  • Grädda i ugnen i 175°C i ca 15 minuter, tills marängen har fått en fin ljusbrun färg.
  • Kyl och servera samma dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.