Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras

AINEKSET

POHJA
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 rkl hienoa sokeria
100 g voita
1 kananmunan keltuainen

SITRUUNAKIISSELI
4 dl vettä
1,5 dl hienoa sokeria
4 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
3 kananmunan keltuaista
1 dl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl voita

MARENKI
4 kananmunan valkuaista
1 dl hienoa sokeria

VALMISTUS

POHJA
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan  (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Anna jäähtyä täytteen teon ajan.

SITRUUNAKIISSELI
Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi voi.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee.
Lisää voi ja sekoita. Anna jäähtyä ja kaada pohjan päälle.

MARENKI
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri sekaan pienissä erissä.
Marenki on valmista kun kupin voi kääntää ympäri ilman, että vaahto valuu.
Nostele lusikalla tai pursota vaahtoa kiisselin päälle reunoille asti.

Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskeaa.
Jäähdytä ja tarjoa samana päivänä.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *