Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras
Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras
Resepti julkaistu
Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
kplKypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
- Pohja
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 rkl hienoa sokeria
100 g voita
1 kananmunan keltuainen
- Sitruunakiisseli
4 dl vettä
1,5 dl hienoa sokeria
4 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
3 kananmunan keltuaista
1 dl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl voita
- Marenki
4 kananmunan valkuaista
1 dl hienoa sokeria
Valmistus
- Pohja
- Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.
- Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
- Sitruunakiisseli
- Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi voi.
- Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee.
- Lisää voi ja sekoita. Anna jäähtyä ja kaada pohjan päälle.
- Marenki
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri sekaan pienissä erissä.
- Marenki on valmista kun kupin voi kääntää ympäri ilman, että vaahto valuu.
- Nostele lusikalla tai pursota vaahtoa kiisselin päälle reunoille asti.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskeaa.
- Jäähdytä ja tarjoa samana päivänä.