Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri vit chokladtårta med citrusfrukter
Glutenfri vit chokladtårta med citrusfrukter
Publicerad på
Glutenfri vit chokladtårta med citrusfrukter
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stGlutenfri citruskaka med vit choklad är en fräsch och läcker färsk kaka som inte kräver ugn.
Ingredienser
6 dl Virtasalmi's Glutenfria flingor Te Vanillin Honung Flingor Flingor Krossade
75 g margarin
- Citronpasta lemon curd (Du kan också använda färdig lemon curd)
2 citron, zest + saft
4 dl florsocker
2 ägg
75 g smör
- Fyllning
2,5 dl skummig vaniljsås
145 g glutenfri vit choklad
250 g mjölkkvarg
0,5 tsk vaniljsocker
3 smörgåsblad
2 msk msk citronjuice
- Dekoration
Virtasalmi Spannmålste Glutenfritt Vanillin Honung Spannmålskakor
Virtasalmi's spannmålsprodukt Glutenfri ris- och majsflingor samt amamiflingor
mjölkchoklad
vit choklad
Beredning
- Använd en kavel för att finfördela flingorna i en påse.
- Smält smöret och tillsätt det till de krossade flingorna.
- Blanda till en jämn smet.
- Dutta smulblandningen på botten av formen med lös botten och ställ formen i kylskåpet medan du förbereder lemon curd och fyllning.
- Citronpasta Lemon Curd
- Tvätta citronerna och riv det gula skalet.
- Pressa totalt 1 dl citronsaft ur citronerna.
- Blanda florsocker, citronsaft, skal och ägg i en kastrull.
- Koka upp under omrörning och låt fällas ut, koka inte mer än några sekunder.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
- Blanda till en jämn blandning.
- Fyllning
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten för att blötläggas.
- Vispa vaniljsåsen till ett skum. kvarg Vispa till en slät massa, smaka av med vaniljsocker och vänd ner i vaniljvispgrädden. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen. Var försiktig så att du inte bränner chokladen! Lös upp gelatinbladen i den kokheta citronsaften.
- Låt blandningen svalna något och häll i vaniljvispgrädden, rör hela tiden om med en elvisp.
- Tillsätt slutligen den smälta vita chokladen i ett tunt band under omrörning.
- Häll fyllningen i formen och jämna till ytan.
- Pressa eller skeda strimmor av lemon curd över kakan.
- kaka Ställ in i kylskåpet för att kyla.
- Dekoration
- Smält pralinerna i var sin skål.
- Häll flingorna i den smälta chokladen och rör försiktigt om så att flingorna täcks av chokladen.
- Separera flingorna och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna.
Dekorera den frostade glutenfria, citrusliknande vita chokladkakan med chokladbitar och servera med lemon curd. © Outi Vartiainen