Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri vit chokladtårta med citrusfrukter

Glutenfri vit chokladtårta med citrusfrukter

Glutenfri vit chokladtårta med citrusfrukter

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st

Glutenfri citruskaka med vit choklad är en fräsch och läcker färsk kaka som inte kräver ugn.

Ingredienser

  • 6 dl Virtasalmi's Glutenfria flingor Te Vanillin Honung Flingor Flingor Krossade

  • 75 g margarin

  • Citronpasta lemon curd (Du kan också använda färdig lemon curd)
  • 2 citron, zest + saft

  • 4 dl florsocker

  • 2 ägg

  • 75 g smör

  • Fyllning
  • 2,5 dl skummig vaniljsås

  • 145 g glutenfri vit choklad

  • 250 g mjölkkvarg

  • 0,5 tsk vaniljsocker

  • 3 smörgåsblad

  • 2 msk msk citronjuice

  • Dekoration
  • Virtasalmi Spannmålste Glutenfritt Vanillin Honung Spannmålskakor

  • Virtasalmi's spannmålsprodukt Glutenfri ris- och majsflingor samt amamiflingor

  • mjölkchoklad

  • vit choklad

Beredning

  • Använd en kavel för att finfördela flingorna i en påse.
  • Smält smöret och tillsätt det till de krossade flingorna.
  • Blanda till en jämn smet.
  • Dutta smulblandningen på botten av formen med lös botten och ställ formen i kylskåpet medan du förbereder lemon curd och fyllning.
  • Citronpasta Lemon Curd
  • Tvätta citronerna och riv det gula skalet.
  • Pressa totalt 1 dl citronsaft ur citronerna.
  • Blanda florsocker, citronsaft, skal och ägg i en kastrull.
  • Koka upp under omrörning och låt fällas ut, koka inte mer än några sekunder.
  • Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
  • Blanda till en jämn blandning.
  • Fyllning
  • Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten för att blötläggas.
  • Vispa vaniljsåsen till ett skum. kvarg Vispa till en slät massa, smaka av med vaniljsocker och vänd ner i vaniljvispgrädden. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen. Var försiktig så att du inte bränner chokladen! Lös upp gelatinbladen i den kokheta citronsaften.
  • Låt blandningen svalna något och häll i vaniljvispgrädden, rör hela tiden om med en elvisp.
  • Tillsätt slutligen den smälta vita chokladen i ett tunt band under omrörning.
  • Häll fyllningen i formen och jämna till ytan.
  • Pressa eller skeda strimmor av lemon curd över kakan.
  • kaka Ställ in i kylskåpet för att kyla.
  • Dekoration
  • Smält pralinerna i var sin skål.
  • Häll flingorna i den smälta chokladen och rör försiktigt om så att flingorna täcks av chokladen.
  • Separera flingorna och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna.


  • Dekorera den frostade glutenfria, citrusliknande vita chokladkakan med chokladbitar och servera med lemon curd. © Outi Vartiainen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.