Gluteeniton Sitruksinen Valkosuklaakakku

Gluteeniton Sitruksinen Valkosuklaakakku

AINEKSET

6 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenittomia Vanilliini-hunajamuroja murskattuna 
75 g margariini 

SITRUUNATAHNA LEMON CURD (Voit käyttää myös valmista Lemon curdia)
2 sitruunaa, kuori + mehu
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita

TÄYTE
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
145 g gluteenitonta valkosuklaata
250 g maitorahkaa
½ tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

KORISTELU
Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenittomia Vanilliini-hunajamuroja
Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Riisi & maissi-aamiashiutaleita
maitosuklaata
valkosuklaata

VALMISTUS

Murskaa murot hienoksi pussissa kaulimen avulla.
Sulata voi ja lisää murskattuihin muroihin.
Sekoita tasaiseksi.
Taputtele muruseos irtopohjanvuoan pohjalle ja laita vuoka sitruunatahnan ja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

SITRUUNATAHNA LEMON CURD
Pese sitruunat ja raasta keltainen kuoriosa.
Purista sitruunoista mehua yhteensä 1 dl.
Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu- ja kuoriraaste sekä munat.
Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna saostua, älä keitä kuin muutama sekuntti.
Ota kattila liedeltä ja lisää voi.
Sekoita sileäksi.

TÄYTE
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita rahka pehmeäksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää vaniljavaahtoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ole varovainen, ettei suklaa pala! Liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun.
Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen vaniljavaahtoseokseen.
Lisää lopuksi sula valkosuklaa ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Pursota tai lusikoi sitruunatahnasta raitoja kakun päälle.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin.

KORISTELU
Sulata suklaat omissa kulhoissaan.
Kaada sulaan suklaaseen muroja ja sekoita varovasti että murot kuorruttuvat suklaaseen.
Nosta murot toisistaan erillään jähmettymään leivinpaperin päälle.
Koristele jähmettynyt kakku suklaamuroilla ja tarjoa lisänä sitruunatahnaa.

© Outi Vartiainen

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *