Gluteenittomat Tuulihatut

Gluteenittomat Tuulihatut

AINEKSET

100 g voita 
2 dl vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

KREIKKALAINEN TÄYTE:
10 mustaa oliivia
10 vihreää oliivia
80 g feta/salaattijuustoa
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 dl rucolaa ja/tai viinisuolaheinää (yhteensä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl maitoa
2 dl kuohukermaa

PUOLUKKA TÄYTE:
1,5 dl fariinisokeria
250 g maitorahkaa
2 dl (pakaste)puolukoita

VALMISTUS

Mittaa voi ja vesi pinnoittamattomaan kattilaan.
Kiehauta seos.
Voi-vesiseoksen lämmetessä sekoita pullajauhoseos ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos kiehahtaneeseen voi-vesiseokseen kerralla kattilan ollessa vielä liedellä.
Sekoita seosta voimakkaasti niin, että siitä muodostuu pallo.
Jäähdytä seos hyvin.
Lisää tämän jälkeen munat yksitellen hyvin vatkaten.
Nosta tai pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille.
Paista tuulihatut 200-asteessa 25 minuuttia.
Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa, äläkä tärisytä uunia, etteivät tuulihatut lässähdä.
Paista mieluummin hieman liian kauan, kuin liian vähän aikaa.
Myös tämä estää tuulihattuja lässähtämästä.

Täytä tuulihatut suolaisella tai makealla täytteellä juuri ennen tarjoilua, etteivät ne vety.
Tuulihatut voi myös pakastaa täyttämättöminä.
Ne sulavat huoneenlämmössä nopeasti.

KREIKKALAINEN TÄYTE:
Silppua oliivit, aurinkokuivatut ja rucola/viinisuolaheinä ja tomaatit.
Murustele fetajuusto.
Sekoita hienonnetut aineet tuorejuustoon.
Lisää joukkoon maitoa sen verran, että saat sopivan notkean seoksen.

PUOLUKKA TÄYTE:
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna ja kiehauta seos, älä keitä pitempään.
Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja edelleen kylmäksi jääkaapissa.
Vaahdota jäähtynyt kerma-sokeriseos.
Lisää vaahtoon maitorahka.
Sekoita lopuksi joukkoon hieman sulaneet pakastepuolukat.

Vinkki!
Älä sulata puolukoita aivan kokonaan.
Näin ne pysyvät kokonaisina eivätkä vetistä täytettä.
Voit tehdä täytteen tarjoilua edeltävänä päivänä ja lisätä puolukat vaahtoon jäisinä.
Näin ne sulavat sopivasti tarjoiluun mennessä.

© Outi Vartiainen

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *