Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt fröbröd
Glutenfritt fröbröd
Publicerad på
Glutenfritt fröbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
40
minuterIngredienser
1 dl solrosfrön
1 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Linfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl mandelpulver/eller nötpulver
2,75 dl varmvatten
2 tsk salt
1 tsk matsoda
100 g rivet äpple
1,5 dl sojamjölk (eller kärnmjölk)
1 dl sirap
30 g jäst
Beredning
- Mät upp frön, mandelmjöl och psyllium i en skål. Häll över kokande vatten och låt svälla i 10 minuter.
- Blanda mjöl, salt och soda i en annan skål.
- Skala och riv äpplet i ett grovt rivjärn.
- Lägg sojamjölk eller kärnmjölk, sirap och äppelmos i en kastrull och värm blandningen till handtemperatur.
- Tillsätt jästen och rör om tills jästen har lösts upp.
- Häll kärnmjölks-/sojablandningen och mjölblandningen i fröna.
- Blanda degen till en jämn smet med händerna eller med degkrokarna på en elektrisk mixer med paddeltillbehöret.
- Häll degen i en smord rektangulär (1 l) brödform.
- Låt jäsa övertäckt med en trasa på en varm plats i ca 40 minuter.
- Baka i 200 grader varm ugn i ca en halvtimme.