Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt fröbröd

Glutenfritt fröbröd

Glutenfritt fröbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Mät upp frön, mandelmjöl och psyllium i en skål. Häll över kokande vatten och låt svälla i 10 minuter.
  • Blanda mjöl, salt och soda i en annan skål.
  • Skala och riv äpplet i ett grovt rivjärn.
  • Lägg sojamjölk eller kärnmjölk, sirap och äppelmos i en kastrull och värm blandningen till handtemperatur.
  • Tillsätt jästen och rör om tills jästen har lösts upp.
  • Häll kärnmjölks-/sojablandningen och mjölblandningen i fröna.
  • Blanda degen till en jämn smet med händerna eller med degkrokarna på en elektrisk mixer med paddeltillbehöret.
  • Häll degen i en smord rektangulär (1 l) brödform.
  • Låt jäsa övertäckt med en trasa på en varm plats i ca 40 minuter.
  • Baka i 200 grader varm ugn i ca en halvtimme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.