Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri sammetspaj med lime
Glutenfri sammetspaj med lime
Publicerad på
Glutenfri sammetspaj med lime
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
50
minuterIngredienser
- Botten
150 g margarin
1 dl socker
1 ägg
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
- Fyllning
1 dl lime curdia'
250 g (1 pk) gräddyoghurt
200 g (1 st) gräddfil
1 dl vispgrädde
1 ägg
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk Citronsaft
Beredning
- Botten
- Vispa samman det mjuka margarinet och sockret.
- Rör ner ägget i skummet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och lägg i degen.
- Blanda till en smidig deg.
- Tryck ut degen i botten och på sidorna av den smorda pajformen.
- Fyllning
- Bred ut sylten över bottnen. Om sylten är mycket tjock kan du värma den i mikrovågsugnen i en minut på avfrostningseffekten så blir den lättare att breda ut.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den över pajen.
- Grädda i ugnen i 175°C i ca 50 minuter tills fyllningen stelnat.