Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri Russin-kvargpaj

Glutenfri Russin-kvargpaj

Glutenfri Russin-kvargpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

20

minuter

Den glutenfria russin-kvargpajen är perfekt för både vardag och fest. Pajen är gjord med en smördegsbotten och är som en jättestor kvargbulle. Receptet ger en ugnsform med paj.

Ingredienser

Beredning

  • Degbasen
  • Lös upp jäst och socker i ljummen mjölk.
  • Tillsätt mjölet och låt stå under en duk på en varm plats i ca 10 minuter eller tills det bubblar.
  • Lägg till i degen
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
  • Tillsätt det mjuka smöret.
  • Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
  • Ta ut 1/5 av degen. Kavla den större delen till en bakplåtsstor skiva på ett bakplåtspapper. Använd mjöl om det behövs. Lyft degen på en plåt med bakplåtspapper och lyft upp kanterna.
  • Kavla ut resten av degen på ett bakplåtspapper och skär till remsor för rutnätet.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca en halvtimme.
  • Fyllning
  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut fyllningen på den jästa degen.
  • Placera de jästa degremsorna ovanpå fyllningen i form av rutor.
  • Pensla degremsorna och kanterna med ägg.
  • Baka i 200°C varm ugn i ca 20-25 minuter.
  • Glutenfri russin-kvargpaj är godast när den har fått svalna en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.