Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri Russin-kvargpaj
Glutenfri Russin-kvargpaj
Publicerad på
Glutenfri Russin-kvargpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
20
minuterDen glutenfria russin-kvargpajen är perfekt för både vardag och fest. Pajen är gjord med en smördegsbotten och är som en jättestor kvargbulle. Receptet ger en ugnsform med paj.
Ingredienser
- Degbasen
2,5 dl mjölk ( +37 grader )
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Lägg till i degen
1 ägg som blandas
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör (mjukt)
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote (225 g)
- Fyllning
2 tsk mjölkkvarg
2 dl vispgrädde
2 ägg
ca 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
ca 3 dl russin
Beredning
- Degbasen
- Lös upp jäst och socker i ljummen mjölk.
- Tillsätt mjölet och låt stå under en duk på en varm plats i ca 10 minuter eller tills det bubblar.
- Lägg till i degen
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
- Tillsätt det mjuka smöret.
- Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
- Ta ut 1/5 av degen. Kavla den större delen till en bakplåtsstor skiva på ett bakplåtspapper. Använd mjöl om det behövs. Lyft degen på en plåt med bakplåtspapper och lyft upp kanterna.
- Kavla ut resten av degen på ett bakplåtspapper och skär till remsor för rutnätet.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca en halvtimme.
- Fyllning
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut fyllningen på den jästa degen.
- Placera de jästa degremsorna ovanpå fyllningen i form av rutor.
- Pensla degremsorna och kanterna med ägg.
- Baka i 200°C varm ugn i ca 20-25 minuter.
- Glutenfri russin-kvargpaj är godast när den har fått svalna en stund.