Startsida " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri smulig smördeg

Glutenfritt knaprigt bröd

Glutenfritt knaprigt bröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

Protokoll

Det glutenfria knapriga brödet görs genom att blanda ingredienserna och grädda. Doften av varmt bröd kommer att charma alla!

Ingredienser

Beredning

  • Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap.
  • Blanda ner 5½ dl av mjölblandningen i degen.
  • Stjälp upp degen på bordet och häll i resten av mjölblandningen i degbottnen.
  • Häll upp degen i en smord brödform och jäs i 60 minuter.
  • Grädda i 210 grader i 45 minuter.
  • Glutenfritt knaprigt bröd är som bäst när det är färskt.

Tips

  • Är brödet redan ett par dagar gammalt? Prova att rosta brödet i t.ex. en brödrost för att ge det en ny smak. Du kan också använda brödet för att göra t.ex. bruschetta. 

13 Kommentarer

  1. Jag ber om instruktioner om hur man gör surrot. Jag kommer att lära mig och börja beställa mjöl från dig.

  2. Kan nässelgrötblandningen användas till mer än bara frallor?

  3. Hallå där!
    Det knapriga brödet kom precis ut ur ugnen. Jag lade till några solrosfrön i degen och det blev bra. Tack för alla fina recept som jag testar här lite i taget. Den stora leveransen av mjöl kom igår och nu är det skönt att baka. 🙂

  4. Kan du berätta varför ett knaprigt bröd blir blött i ugnen? Vad gör jag för fel? Jag försöker göra det enligt instruktionerna. Jag använder en allroundmaskin för att göra degen. Hur är det med ugnen? Jag har använt en konvektionsugn.Mjölet är en morotsmjölblandning.

  5. Kan morotsmjölspuré användas för att göra bullar? Och med vilket recept?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.