Startsida " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri smulig smördeg
Glutenfritt knaprigt bröd
Recept publicerat
Glutenfritt knaprigt bröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
ProtokollDet glutenfria knapriga brödet görs genom att blanda ingredienserna och grädda. Doften av varmt bröd kommer att charma alla!
Ingredienser
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 tsk salt
3 rkl sirap
Beredning
- Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap.
- Blanda ner 5½ dl av mjölblandningen i degen.
- Stjälp upp degen på bordet och häll i resten av mjölblandningen i degbottnen.
- Häll upp degen i en smord brödform och jäs i 60 minuter.
- Grädda i 210 grader i 45 minuter.
- Glutenfritt knaprigt bröd är som bäst när det är färskt.
Tips
- Är brödet redan ett par dagar gammalt? Prova att rosta brödet i t.ex. en brödrost för att ge det en ny smak. Du kan också använda brödet för att göra t.ex. bruschetta.
Jag ber om instruktioner om hur man gör surrot. Jag kommer att lära mig och börja beställa mjöl från dig.
Hej Eeva!
Tack för ditt meddelande. Du kan hitta ett recept för att göra surdegsbröd här https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/gluteeniton-hapanleipa-tef-jauholla/ men jag rekommenderar också att du kollar in Facebook-gruppen Gluten Free Sourdough Breadmakers.
Med vänlig hälsning
Virtasalmi Spannmålsprodukt
Har ni inte morotsmjölblandning nuförtiden?
Hej Ira!
Morotsmjölblandningen är vår nya produkt, som är precis på väg att lanseras i sommar 🙂 .
Kan detta recept anpassas till rullar? Ska jag bara tillsätta mjöl .....?
Hej Carina,
Vi har inte provat själva, men varför inte! Tillsätt mjöl lite i taget, eftersom degen ska vara ganska lös. På så sätt undviker du torra och täta bullar!
Kan nässelgrötblandningen användas till mer än bara frallor?
Hej Marja-Liisi!
Nässelmjölsblandningen kan också användas till andra bakverk. Du kan t.ex. kombinera den med den lätta mjölblandningen och baka bullar.
Hallå där!
Det knapriga brödet kom precis ut ur ugnen. Jag lade till några solrosfrön i degen och det blev bra. Tack för alla fina recept som jag testar här lite i taget. Den stora leveransen av mjöl kom igår och nu är det skönt att baka. 🙂
Kan du berätta varför ett knaprigt bröd blir blött i ugnen? Vad gör jag för fel? Jag försöker göra det enligt instruktionerna. Jag använder en allroundmaskin för att göra degen. Hur är det med ugnen? Jag har använt en konvektionsugn.Mjölet är en morotsmjölblandning.
Hej Tuula,
Nästa gång kan du prova att blanda degen med t.ex. en trägaffel. Rör bara så mycket att degen blir slät. Jag hoppas att det hjälper!
Kan morotsmjölspuré användas för att göra bullar? Och med vilket recept?
Hej Sari,
Absolut kan du göra det! Morotsmjölblandningen ger en underbar smak till bröd och semlor 🙂 Du kan använda det här receptet till exempel. Byt bara ut Grovmalen mjölblandning mot morotsmjölblandning, mängden förblir densamma.