Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rosmarinkaka
Glutenfri rosmarinkaka
Publicerad på
Glutenfri rosmarinkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
45
minuterNjut av den glutenfria "mjukosten" som den är, med hummus eller till och med som tillbehör till soppa! Till skillnad från vanliga snacks är detta glutenfria rosmarinsnack något mjukare.
Ingredienser
5 dl Virtasalmi's glutenfria flingprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
0,5 dl chiafrön
1,5 tsk Rosmarin
1-1,5 tsk flingor av havssalt
1 tsk malen svartpeppar
1 dl rapsolja
n. 4 dl varmt vatten (tillsätt 1 dl åt gången)
Sesamfrön för dekoration
Beredning
- Förvärm ugnen till 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser (t.ex. i en kastrull). Koka upp vattnet och häll i det när det är varmt. Tillsätt rapsoljan i blandningen. Rör om väl. Låt blandningen stå en stund (chiafröna kommer att svälla lite).
- Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Kavla ut blandningen till en jämn och tunn platta med hjälp av ett annat bakplåtspapper (ju tunnare desto bättre). Strö över sesamfrön. Använd en pizzaskärare för att skära degen i t.ex. rutor. Grädda i ca 45 minuter (se upp så att de inte bränns och grädda längre om ytan inte fått färg).
Låt svalna ordentligt och servera med glutenfria rosmarinrullar, t.ex. med hummus! Marita Eriksson |My Bliss Ktch