Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt Reiki-bröd
Glutenfritt Reiki-bröd
Publicerad på
Glutenfritt Reiki-bröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
2
brödTillagningstid
15
minuterGlutenfritt Reichenbread är en mörk delikatess som du kan äta till frukost eller som mellanmål. Prova det här enkla receptet och du kommer att älska det.
Ingredienser
- Degbasen
2,5 dl Vatten
30 g jäst
- Deg
2,5 dl Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning (lämna ca ½ dl för bakning)
2 msk olja
1 msk sirap
0,5 tsk salt
Beredning
- Degbasen
- havreflingorRör ut jästen i vätskan och tillsätt psyllium och .
- Täck över skålen med en trasa och ställ den på en varm/dragfri plats i ca 15 minuter.
- Deg
- Lägg ingredienserna i roten.
- Knåda degen t.ex. med en elektrisk mixer (degkrokar) eller för hand.
- Slipa bordet och stjälp upp degen på det.
- Dela i två delar, klappa eller kavla ut två platta runda bröd.
- Gör ett hål i mitten av gjutformen och korsa ytlinjerna.
- Låt jäsa i ca 60 minuter.
- Stick hål i brödets yta med en gaffel.
- Baka i 220 grader i ca 15-20 minuter.
- Glutenfritt rågbröd är som godast när det är lätt kylt.
Välsmakande och enkelt. Tack för receptet.
Hej Tuula!
Tack för din feedback!
Vackert Tack för detta brödrecept det var bra och det fungerade! AINO
Hej, Aino,
Nöjet är helt på vår sida! Jag är så glad att brödet blev en succé 🙂 Tack, Aino!
Hej! havre Jag undrar om det är möjligt att göra boveteflingor när det inte passar?
Hej Hannaliisa,
Vi har inte provat att använda boveteflingor i det här receptet, men jag tror att det kommer att fungera också!