Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Raparperi-vaniljpaj
Glutenfri rabarber-vaniljpaj
Publicerad på
Glutenfri rabarber-vaniljpaj
Recept av Marika Kaila
Portioner
9
stTillagningstid
50
minuterIngredienser
- Botten
2 ägg
2 dl socker
0,5 dl margarinpulver
3 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,75 dl grädde
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
- På ytan
2 dl bitar av rabarber
2 tsk äkta vaniljsocker
1 prk (200g) vaniljkräm
Beredning
- Vispa ägg och socker. Tillsätt margarin och grädde.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
- Blanda väl och häll i en smord och mjölad form med lös botten med en diameter på 21 cm.
- Toppa med rabarberbitar och strö äkta vaniljsocker över rabarbern.
- kvarg Rör om lite med en sked i burken och lägg sedan små högar ovanpå pajen, fördela till sist högarna jämnt över ytan.
- Grädda i 175'c i ca 50 min eller tills de är genomgräddade. Låt svalna och dekorera som du vill.
- Jag gjorde själv glutenfria chokladränder på toppen.