Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri risotto med rödbetor och bovete

Glutenfri risotto med rödbetor och bovete

Glutenfri risotto med rödbetor och bovete

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Prova något nytt och bli förälskad! Glutenfri risotto med rödbetor och bovete är en näringsrik ersättning för traditionell risrisotto!

Ingredienser

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuote Glutenfri Bovetegryn

  • 1 msk olivolja (t.ex. vitlöksinfuserad olivolja är bra)

  • 2 riven rödbeta

  • 6 dl grönsaksbuljong

  • 2 msk citronsaft

  • 1 tsk oregano

  • 1 msk färsk timjan

  • 1 dl Parmesanost

  • en nypa salt och peppar

  • + servera med t.ex. stekt getost eller champinjoner

Beredning

  • Skölj bovetegroddarna och stek dem i en stekpanna med olivolja i några minuter.
  • Tillsätt grönsaksbuljongen och den rivna rödbetan och låt koka upp. Låt koka på låg värme i ca 20 min tills vätskan har absorberats.
  • Tillsätt citronsaft, oregano och timjan och rör om. Rör ner parmesanosten och rör om tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar.


  • Servera glutenfri risotto med rödbetor och bovete med t.ex. stekt getost eller champinjoner Selma Mönkäre |FitFoodieSelma 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.