Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rödvinbärs- och kokosnötspaj
Glutenfri rödvinbärs- och kokosnötspaj
Publicerad på
Glutenfri rödvinbärs- och kokosnötspaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
35
minuterEn underbart saftig glutenfri rödvinbärs- och kokospaj som får det att vattnas i munnen! Den söta kokosnötssåsen balanserar fint smaken av de röda vinbären.
Ingredienser
- Botten
150 g margarin eller smör
1,5 dl socker
2 ägg
0,5 dl vatten
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
n. 250 g röda vinbär
- Kookostosca
25 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl farinsocker
1 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor
Beredning
- Vispa ihop det rumstempererade margarinet och sockret. Tillsätt äggen och vispa väl. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna till margarin-socker-äggblandningen. Tillsätt mer vatten. Blanda degen tills den är smidig.
- Smörj en pajform eller en fyrkantig form. Häll degen i formen. Strö över röda vinbär. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 C i ca 20-25 min. Medan pajen är i ugnen förbereder du kokossåsen. Lägg ingredienserna till kokossåsen i en kastrull och koka upp. Låt koka upp under konstant omrörning tills toscan mörknar och tjocknar. Bred toscan över pajen som kom ut ur ugnen. Grädda pajen i ytterligare ca 15 min.
En läcker glutenfri rödvinbärs- och kokospaj är redo att avnjutas! Ina Elevant |Glutenfri