Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri polenta-pannkaka
Glutenfri polenta-pannkaka
Publicerad på
Glutenfri polenta-pannkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
45
minuterGlutenfria polentapannkakor är enkla att göra på bakplåtspapper med Cereal Products majsmjöl och rismjöl. Prova och älska!
Ingredienser
13 dl vatten
75 g mjölkfritt margarin
2 dl Glutenfritt majsmjölssmör från Virtasalmi Grain Product
1 dl socker
1 tsk tsk salt
4 ägg
jordgubbar, blåbär och hallon eller sylt
Beredning
- Blanda margarinet med varmt vatten.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn blandning.
- Tillsätt äggen, blanda och häll degen på en bakplåtsklädd plåt.
- Baka i 200°C varm ugn i ca 45 minuter.
- Servera den glutenfria polentapannkakan med färska eller frysta bär.
- Du kan också frysa in pannkakan för att njuta av den senare.