Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med spenat och fetaost
Glutenfri spenat- och fetaostpaj
Publicerad på
Glutenfri spenat- och fetaostpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
- Botten
100 g färskost naturell
100 g smör
1 tsk bakpulver
- Fyllning
150 g färsk spenat
3 ägg
2,5 dl grädde
3 krossad vitlöksklyfta
200 g tärningar av fetaost
en skvätt pepparblandning
2 tsk örtblandning
- Ovanpå
100 g riven ost
körsbärstomater
Beredning
- Botten
- Blanda ihop färskost, mjukt smör och mjölblandningen (med bakpulver).
- Tryck ut degen i den smorda pajformen.
- Fyllning
- Fördela fetaostkuberna över bottnen. Hacka spenaten med en kniv.
- Blanda ägg, grädde och kryddor, tillsätt den hackade spenaten.
- Häll blandningen över basen och fetaosttärningarna.
- På ytan
- Dekorera toppen med körsbärstomater, fördela den rivna osten ovanpå.
Grädda i 225 °C varm ugn i drygt 20 min. © Tiina Kervinen