Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med spenat och fetaost

Glutenfri spenat- och fetaostpaj

Glutenfri spenat- och fetaostpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.0 från 3 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g färskost naturell

  • 100 g smör

  • 3 dl Virtasalmi Grain Tea Light Glutenfri mjölpuré

  • 1 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 150 g färsk spenat

  • 3 ägg

  • 2,5 dl grädde

  • 3 krossad vitlöksklyfta

  • 200 g tärningar av fetaost

  • en skvätt pepparblandning

  • 2 tsk örtblandning

  • Ovanpå
  • 100 g riven ost

  • körsbärstomater

Beredning

  • Botten
  • Blanda ihop färskost, mjukt smör och mjölblandningen (med bakpulver).
  • Tryck ut degen i den smorda pajformen.
  • Fyllning
  • Fördela fetaostkuberna över bottnen. Hacka spenaten med en kniv.
  • Blanda ägg, grädde och kryddor, tillsätt den hackade spenaten.
  • Häll blandningen över basen och fetaosttärningarna.
  • På ytan
  • Dekorera toppen med körsbärstomater, fördela den rivna osten ovanpå.


  • Grädda i 225 °C varm ugn i drygt 20 min. © Tiina Kervinen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.