Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pajbotten för söt bakning
Glutenfri pajbotten för söt bakning
Publicerad på
Glutenfri pajbotten för söt bakning
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12-15
stTillagningstid
25
minuterIngredienser
- Deg
200 g mjukt smör
1 dl finsocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl Glutenfri havremjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2,5 dl Grovmalen glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk salt
- Blåbärspajfyllning
5 dl frysta blåbär
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
- Fyllning för salt paj
100 g ärter-majs-morötter (frysta)
100 g skinkstrimlor
50 g Salamistrimlor
en klick Aura(blåmögel)-ost
100 g riven ost
3 ägg
Beredning
- Vispa det mjuka fettet och sockret till ett fluffigt skum.
- Tillsätt äggen och vispa samman. Blanda bakpulvret i mjölet och sätt blandningen i degen.
- Blanda till en jämn deg. Dela degen i två delar.
- Blåbärspaj
- Smörj en långpanna (diameter ca 25 cm). Fördela hälften av degen på botten och sidorna av formen.
- Strö över bären på bottnen. Blanda de övriga ingredienserna och bred över blåbären.
- Ta lite av den överblivna degen för dekoration.
- Använd en pepparkaksform eller en kniv för att skära ut dekorationerna från den kavlade degen.
- Använd rikligt med mjöl vid kavlingen för att förhindra att degen fastnar i underlaget.
- Grädda i ugnen vid 200°C i ca 30 minuter.
- Salt paj
- Smörj en ugnsform (ca 23 cm i diameter) och bred ut den återstående halvan av degen på botten och sidorna av formen.
- Strö ärt-majs-morots-blandningen, skinka- och salamistrimlorna över bottnen. Smula över små bitar av Aura(blåmögel)-ost.
- Blanda riven ost och ägg och slå blandningen över fyllningen.
- Baka i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter.