Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pajbotten för söt bakning

Glutenfri pajbotten för söt bakning

Glutenfri pajbotten för söt bakning

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

25

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Vispa det mjuka fettet och sockret till ett fluffigt skum.
  • Tillsätt äggen och vispa samman. Blanda bakpulvret i mjölet och sätt blandningen i degen.
  • Blanda till en jämn deg. Dela degen i två delar.
  • Blåbärspaj
  • Smörj en långpanna (diameter ca 25 cm). Fördela hälften av degen på botten och sidorna av formen.
  • Strö över bären på bottnen. Blanda de övriga ingredienserna och bred över blåbären.
  • Ta lite av den överblivna degen för dekoration.
  • Använd en pepparkaksform eller en kniv för att skära ut dekorationerna från den kavlade degen.
  • Använd rikligt med mjöl vid kavlingen för att förhindra att degen fastnar i underlaget.
  • Grädda i ugnen vid 200°C i ca 30 minuter.
  • Salt paj
  • Smörj en ugnsform (ca 23 cm i diameter) och bred ut den återstående halvan av degen på botten och sidorna av formen.
  • Strö ärt-majs-morots-blandningen, skinka- och salamistrimlorna över bottnen. Smula över små bitar av Aura(blåmögel)-ost.
  • Blanda riven ost och ägg och slå blandningen över fyllningen.
  • Baka i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.