Gluteeniton Piirakkapohja suolaiseen ja makeaan leivontaan

AINEKSET

TAIKINA
200 g pehmeää voita
1 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl suolaa

VALMISTUS

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat ja vatkaa sekaisin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan.
Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia.

MUSTIKKAPIIRAKKA

TÄYTE
5 dl jäisiä mustikoita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

Voitele vuoka (halkaisija noin 25 cm). Levitä puolikas taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele marjat pohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja levitä mustikoiden päälle.
Nappaa jäljelle jääneestä taikinasta vähäsen koristeluihin.
Tee koristelut piparimuotilla tai veitsellä leikaten kaulitusta taikinasta.
Käytä reilusti jauhoja kaulinnassa, jottei taikina tartu alustaan.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

SUOLAINEN PIIRAKKA

TÄYTE
100 g herne-maissi-porkkanaa (pakaste)
100 g kinkkusuikaleita
50 g salamisuikaleita
nokare Aura-juustoa
100 g juustoraastetta
3 kananmunaa

Voitele vuoka (halkaisija noin 23 cm) ja taputtele jäljelle jäänyt taikinan puolikas vuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjalle herne-maissi-porkkana -sekoitus, kinkku- ja salamisuikaleet. Murenna Aura-juustoa pieniksi paloiksi päälle.
Sekoita juustoraaste ja kananmunat keskenään ja levitä seos täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25- 30 minuuttia.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *