Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Piirakkapohja suolaiseen ja makeaan leivontaan
Gluteeniton Piirakkapohja suolaiseen ja makeaan leivontaan
Resepti julkaistu
Gluteeniton Piirakkapohja suolaiseen ja makeaan leivontaan
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
- Taikina
200 g pehmeää voita
1 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl suolaa
- Mustikkapiirakan täyte
5 dl jäisiä mustikoita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl rkl perunajauhoja
- Suolaisen piirakan täyte
100 g herne-maissi-porkkanaa (pakaste)
100 g kinkkusuikaleita
50 g salamisuikaleita
nokare Aura-juustoa
100 g juustoraastetta
3 kananmunaa
Valmistus
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat ja vatkaa sekaisin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia.
- Mustikkapiirakka
- Voitele vuoka (halkaisija noin 25 cm). Levitä puolikas taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
- Ripottele marjat pohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja levitä mustikoiden päälle.
- Nappaa jäljelle jääneestä taikinasta vähäsen koristeluihin.
- Tee koristelut piparimuotilla tai veitsellä leikaten kaulitusta taikinasta.
- Käytä reilusti jauhoja kaulinnassa, jottei taikina tartu alustaan.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Suolainen piirakka
- Voitele vuoka (halkaisija noin 23 cm) ja taputtele jäljelle jäänyt taikinan puolikas vuoan pohjalle ja reunoille.
- Ripottele pohjalle herne-maissi-porkkana -sekoitus, kinkku- ja salamisuikaleet. Murenna Aura-juustoa pieniksi paloiksi päälle.
- Sekoita juustoraaste ja kananmunat keskenään ja levitä seos täytteen päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 25- 30 minuuttia.