Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Tjinuskibakelser
Glutenfria Tjinuskibakelser
Publicerad på
Glutenfria Tjinuskibakelser
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
- Botten
250 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl potatismjöl
2 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Fyllning och glasyr
1 sötad kondenserad mjölk, karamelliserad
170 g mjölkchoklad
25 g smör
Beredning
- Botten
- Vispa rumstempererat smör och socker till en fluffig massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och blanda till en jämn smet.
- Använd en t.ex. en spatel för att sprida ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 15-20 minuter.
- Låt svalna. Skär den svalnade skivan på mitten.
- Fyllning och glasyr
- Blanda den kondenserade mjölken tills den är slät och fördela den mellan skivorna.
- Smält choklad och smör i vattenbad och rör till en jämn smet. Bred blandningen över bakelserna och låt stelna i kylen. Skär i portionsbitar.