Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri peltirieska
Glutenfri peltirieska
Publicerad på
Glutenfri peltirieska
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
30
minuterVirtasalmi Cereal Products gröt, havreflingor och fina rismjöl ger en god glutenfri paltråg.
Denna delikatess ingår i många midsommartraditioner, och det är inte så konstigt eftersom en bulle räcker för att fylla flera munnar. UUNIPELLILLINEN
Ingredienser
120 g smör
3 dl vatten
5 dl mjölk eller vatten-grädde-blandning (3 dl vatten + 2 dl grädde)
2 ägg
1 burk gräddfil
1 tsk salt
Beredning
- Koka grötris, smör och vatten tills vattnet sugits upp av riset.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda.
- Bred ut degen på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader varm ugn i ca en halvtimme.
- Servera glutenfri peltirieska med t.ex. äggsmör.