Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri plåtkaka
Glutenfri kladdkaka
Publicerad på
Glutenfri kladdkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1/2
bakplåtTillagningstid
15
minuterDen glutenfria plåtkakan är designad för att bli framgångsrik även på en stuga. Allt du behöver är en ugn, en skål och en träslev! Ingen skumbildning eller flera arbetsmoment.
Tårtbotten är skapad enligt receptet på citronmuffins. Du kan fylla tårtan enligt detta recept, eller prova något helt annat!
Ingredienser
225 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
1 saft från en citron
(0,75 dl kallt vatten)
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 riven citron
- Fyllning
citron eller lime curd
färska jordgubbar
vispgrädde
Beredning
- Blanda smör och socker i en skål. Det räcker med mjukt smör/margarin, men om möjligt kan du smälta smöret för att underlätta mixningen. Häll citronsaften i en decimer. Fyll på med kallt vatten tills det finns 0,75 dl vätska. Tillsätt äggen och vattensaften i skålen. Tillsätt de torra ingredienserna och riv skalet av en citron.
- Bred ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en smord form. Du behöver inte vara exakt med pålägget, för degen breder ut sig i ugnen till hörnen. Grädda i 185 grader i ca 15-20 minuter. Tårtbotten kommer att förbli ljus, så håll koll på färgen på kanterna!
- Efter att kakan har svalnat skär du den i två delar (eller till och med fyra!). Bred ut citron- eller limecurd ovanpå det nedre lagret och lägg i rikligt med hackade jordgubbar. Om du skär tårtbotten i två delar, tillsätt vispad grädde på slutet. Om jag skär botten i fyra delar, gör följande: botten, vispgrädde, botten, limecurd och jordgubbar, lock.
- Dekorera med grädde, jordgubbar och ätbara blommor. kaka Det färdiga håller sig några dagar i kylen.