Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Pellavaro-röra
Glutenfri Pellavaro-gryta
Publicerad på
Glutenfri Pellavaro-gryta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
30
minuterGlutenfri linfröpudding är ett gott och mättande mellanmål. Den är också lätt att förbereda. Portionen enligt instruktionerna gör en pannkaka i ugnen. Prova det och älska det också!
Ingredienser
5 dl mjölk
1,5 dl Glutenfritt finskt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
1 ägg
0,5 dl smörsås
1,5 tsk salt
Beredning
- Blanda linfrömjölet med 4 dl kärnmjölk och låt det ligga i blöt i en halvtimme.
- Tillsätt resten av kärnmjölken och de övriga ingredienserna.
- Häll upp degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Baka i 250 grader i en halvtimme.
- Glutenfri jordgubbssoppa med linfrön är som godast när den svalnat något. Du kan också frysa den färsk för att njuta av den senare.