Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri sparrispaj

Glutenfri sparrispaj

Glutenfri sparrispaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6

st
Tillagningstid

30

minuter

Sparrissäsongen är en av vårens höjdpunkter och ett utmärkt sätt att fira det är med en glutenfri sparrispaj. Det här receptet är enkelt, gott och gjort med Ljus glutenfri mjjölblandning från Virtasalmen Viljatuote.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör

  • 2,25 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 0,25 tsk salt

  • 4 msk kallt vatten

  • Fyllning
  • 1 knippe grön sparris

  • 4 soltorkad tomat

  • 2-3 salladslökar + en klick smör eller olja

  • 3 ägg

  • 150 g crème fraiche

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 dl parmesanost, riven

  • en nypa salt och peppar

Beredning

  • Hacka smöret i små tärningar.
  • Tillsätt mjöl och salt i skålen.
  • Nyp ihop allt till en smulig massa.
  • Tillsätt vattnet och blanda till en deg.
  • Smörj pajformen och tryck ut degen på formens botten och lite upp på kanterna.
  • Stick med en gaffel och ställ in formen i kylen medan du förbereder fyllningen.
  • Knipsa av den träaktiga delen av sparrisen.
  • Skär en del av sparrisen som ska användas som garnering i samma längd som formen. Skär resten av sparrisen i bitar.
  • Fyllning
  • Blanda ägg, grädde, crème fraiche och parmesan.
  • Tillsätt salt och peppar, blanda väl
  • Skär salladslöken i små ringar och stek dem en stund i smör eller olja på låg värme.
  • Skär de soltorkade tomaterna i små bitar. Lägg dem, sparrisbitarna och salladslöken i ugnsformen ovanpå degen.
  • Häll den flytande fyllningen ovanpå och tryck ner den långa sparrisen vackert i pajen.
  • Grädda i 200 grader i 30-40 min.
  • Den glutenfria sparrispajen är godast när den är färsk och lite avsvalnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.