Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri broccoligratäng

Glutenfri broccoli curd

Glutenfri broccoli curd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

4

ransoner
Tillagningstid

30

minuter

Glutenfri sparrisrisotto är den mer näringsrika havrebaserade släktingen till risrisotto. Denna sparrisrätt är enkel att göra och ännu enklare att njuta av!

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200 grader. Börja med att blötlägga havrerötterna i rikligt med vatten i en halvtimme.
  • havre Medan den ligger i blöt kan du börja förbereda sparrisen. Tvätta sparrisen och skär bort knopparna (stek dem i en skvätt olja och använd dem som tillbehör till rätterna). Skala sparrisstjälkarna med en skalkniv och lägg dem på en plåt. Krydda med salt och peppar och tillsätt en skvätt olivolja. Baka i ugnen i 10-15 minuter tills sparrisen är färdig.
  • Skölj sparrisen med kallt vatten när den är färdigkokt och lägg över den i en mixer. Tillsätt havregrädden och mixa tills blandningen skummar. Kontrollera smaken och smaka av om det behövs.
  • Hacka purjolöken i små tärningar. Låt havrerötterna rinna av och skölj med kallt vatten. Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Fräs purjolöken i en skvätt olja. havre Tillsätt och stek tills de börjar dofta härligt rostat. Tillsätt vinet, citronsaften och citronskalet. Låt vinet och citronen sugas in i grynmassan i några minuter.
  • Tillsätt 5 dl grönsaksbuljong och låt risotton puttra tills vätskan är absorberad. Spara den sista dl grönsaksbuljong och tillsätt den gradvis efter behov, beroende på om din risotto behöver mer vätska eller inte.
  • När det mesta av grönsaksbuljongen har absorberats (ca 20 minuter på låg värme) och havregrynen verkar vara kokta är det dags att tillsätta sparriskrämen. Tillsätt sparriskrämen en sked i taget tills konsistensen är krämig efter eget tycke. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.
  • Servera den glutenfria sparrispastan med stekta sparrisnudlar.

    Avsluta med citronskal och färsk persilja. Emma Ranne |Nordiska solstrålar

2 Kommentarer

  1. Den här sparrisgratängen ser ut att vara ett utsökt recept. Purjolök är den första i ingrediensförteckningen. Hur är det tänkt att den ska tillsättas? Puréar du den med sparriskrämen eller låter du den sjuda med havrekornen?

    1. Hej Chrisine,

      Tack för kommentaren, receptet har nu korrigerats! Purjolöken läggs i pannan och kokas en stund innan havregrynen tillsätts. Sparrisen mixas i en mixer med grädden och tillsätts i risotton efter tillagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.