Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri nässelkaka med fyllning av rökt purjolök
Glutenfri nässelfröbröd med rökt renkött
Publicerad på
Glutenfri nässelfröbröd med rökt renkött
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Fyllning av rökt renkött avslutar de glutenfria kakorna med nässel och frön för en festlig upplevelse! Här är en bra idé för julaftonsfest eller nyårsaftonsfest!
Ingredienser
- Visionärer
Glutenfri blandning av nässel- och grynmjöl
- Fyllning
150 g smula av rökt renkött
2 st gräddfil (240 g)
2 tsk pepparrotspasta
1 msk hackad färsk timjan
0,5-1 tsk svartpeppar
0,5-1 rödlök beroende på lökens storlek
Beredning
- Tillaga nässelknäckebröd enligt anvisningarna på förpackningen, men strö inte salt över! Använd en pizzaskärare för att skapa linjer på bröddegen innan du sätter in den i ugnen. Då får du snygga bitar att servera.
- Finhacka timjan och löken. Vispa gräddfilen slät med en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Spara lite av rensmulan till dekoration! Skeda eller häll fyllningen över det avsvalnade brödet. Strö pepparrot och timjan ovanpå.
- Du kan förbereda dessa förrätter i kylen några timmar i förväg. Ju längre tid det tar innan förrätterna serveras, desto mjukare blir de i kylen.