Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt Gnocchi Bröd
Glutenfritt Gnocchi Bröd
Publicerad på
Glutenfritt Gnocchi Bröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
30
stTillagningstid
7
minuterGlutenfritt knäckebröd är enkelt att göra med Cereal Products mjölmixer. Det blir ett härligt knaprigt mellanmål. Degen ger ca 30 bitar.
Ingredienser
5 dl vatten
1 pkt (50 g) jäst
1 msk salt
1 msk honung
Förutom degingredienserna behövs ca 2 dl mörk glutenfri mjölmix för bakning
Beredning
- Rör ut jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt salt och honung.
Börja med den ljusa mjölblandningen och tillsätt den mörka mjölblandningen och fortsätt att blanda i ytterligare några minuter. Degen ska vara ganska mjuk.- Strö lite mörk mjölblandning på degytan och låt den jäsa i en timme, täckt med bakplåtspapper.
- Häll upp degen på ett mjölat bakplåtspapper med den mörka mjölblandningen och knåda degen en stund.
- Skär degen till en stång och dela den i 30 bitar.
- Använd en generös mängd mjöl och rulla bitarna till mycket tunna runda limpor.
- Borsta bort överflödigt mjöl från brödets yta och lyft ut det på ett bakplåtspapper.
- Gör ett hål i mitten av mackorna och stick i ytan på mackorna med en gaffel.
Grädda i 250 grader i 7-8 minuter. © Raija Alatalo
Tips
- Det glutenfria knäckebrödet är klart att äta efter att det svalnat något.
- Obs: Brödets kanter bränns lätt om det är för tunt. Förvara brödet i en lufttät behållare, t.ex. en papperspåse.
Bilden visar ett runt visir. Receptet kräver kex skurna i rutor. Jag undrar om receptet är för knäckebröd eller kex?
Jag behöver ett recept på ett knäckebröd utan frön. Tack så mycket!
Hej Helena,
Tack så mycket för din kommentar! Under receptändringarna halkade ett recept på smörgåskakor istället för knäckebröd in i detta recept. Det fixar vi på ett kick! Knäckebrödet på bilden innehåller inte frön 🙂 🙂 🙂
Jag behöver också ett knäckebrödsrecept utan frön
Hallå där!
Tack för din önskan! Låt oss se om vi kan komma med ett sådant recept.