Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri Blåbärspaj
Glutenfri blåbärspaj
Publicerad på
Glutenfri blåbärspaj
Recept av Marika Kaila
Portioner
15
stTillagningstid
25
minuterIngredienser
- Botten
140 g mjukt margarin
1,5 dl farinsocker
4 tsk äkta vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Fyllning
2 prk (400g) gräddfil
1 ägg
0,5 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 msk potatismjöl
- Ovanpå
n. 2 dl blåbär
Beredning
- Botten
- Vispa samman det mjuka margarinet och sockret. Tillsätt äggen och blanda.
- Tillsätt slutligen mjöl, psyllium och bakpulver.
- Blanda väl och fördela i en smord och mjölad pajform med en diameter på 27 cm.
- Använd en generös mängd bunpulver för att hjälpa till.
- Fyllning
- Blanda gräddfyllningen och häll den över bottnen.
- Strö blåbären över gräddfyllningen som en sista touch.
- Grädda i 175'c i ca 25 min.
Tips
- Om du använder frysta björnbär. Låt dem inte tina.
- Du kan använda bunpulverblandningen mycket för att hjälpa dig att sprida basen.
- Gör tunna kanter för att lämna mer deg i mitten för basen