Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri Blåbärskaffekaka
Glutenfri kaffekaka med blåbär
Publicerad på
Glutenfri kaffekaka med blåbär
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
25
stTillagningstid
45
minuterDenna läckra glutenfria kaffekaka med blåbär görs på nolltid av den lätta glutenfria mjölblandningen av Virtasalmi Viljatutoot.
Ingredienser
2 dl fint socker
2,5 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
3 ägg
150 g flytande margarin (eller smält margarin)
5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 dl färsk apelsinjuice
2 dl frysta blåbär
Beredning
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl med en trägaffel.
- Häll i en smord och mjölad form (t.ex. en 2-liters rund form).
- Om du använder en silikonpanna behöver du inte mjöla den.
- Baka i ugnen i 175°C i 45-55 minuter. Provsticka degen med t.ex. en tandpetare. kaka När degen inte fastnar på pinnen är den klar.
- Vänd på den glutenfria blåbärskaffekakan och låt den svalna innan du skär upp den.
Jamiela Ruotsalainen | Willa Sarkko