Hemsidan " Glutenfria recept " Spannmålsprodukt Glutenfri bärpaj
Spannmålsprodukt Glutenfri bärpaj
Publicerad på
Spannmålsprodukt Glutenfri bärpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
30
minuterSpannmålsproduktens glutenfria bärpaj är ett läckert inslag på kaffebordet när som helst på året. havreflingor Virtasalmi's Grain Products ger pajdegen en fin mjukhet.
Ingredienser
- Botten
150 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
2 dl Virtasalmi's Grain Product Ljus eller brun glutenfri mjölpuré
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
- Fyllning
4-5 dl blåbär
1 tlk gräddfil
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Beredning
- Rör ihop smör och socker till en grädde.
- Tillsätt ägget under omrörning.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen.
- Blanda degen tills den är slät.
- Klicka ut degen i botten och runt kanterna på den smorda pajformen.
- Fyllning
- Häll blåbären på toppen.
- Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över blåbären.
- Baka i 200 °C varm ugn i ca 30 minuter.
- Låt pajen svalna något före servering. Den spannmålsfria glutenfria bärpajen är klar att avnjutas.