Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri laxrulltårta

Glutenfri laxrulltårta

Glutenfri laxrulltårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

10-12

st
Tillagningstid

25

minuter

Glutenfri laxrulltårta är en fröjd på serveringsbordet. Du kan anpassa fyllningen efter din smak eller prova den rökta laxfyllningen i receptet. Botten gräddas snabbt, så du kan enkelt göra flera på en gång och kyla dem till servering.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör

  • 2 dl matlagningsgrädde

  • 2,5 dl mjölk

  • 1 dl Viljatuote Glutenfri Bondbön Mjölblandning

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk citronpeppar

  • 3 ägg

  • Fyllning
  • 200 g färskost t.ex. gräslök

  • 150 g kall eller varm rökt lax

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 dl hackad dill

  • 0,5 dl hackad gräslök

  • 0,5 tsk citronpeppar

Beredning

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk. Blanda bakpulvret med mjölet. Tillsätt mjölet i kastrullen under kraftig omrörning. Separera vitorna och gulorna från äggen. Tillsätt gulorna i kastrullen. Tillsätt citronpeppar och låt blandningen sjuda i 5 minuter under omrörning. Vispa äggvitorna till ett skummigt skum. Tillsätt äggvitorna och lyft försiktigt ner dem i blandningen.
  • Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper så att det bildas en skiva.
  • Grädda bottnen i 200°C i ca 20 minuter.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den över bottnen.
  • Vik in den varma skorpan i en rulle som en rulltårta och ställ in den i kylen en stund. Om du vill glasera laxrulltårtan behöver du ytterligare en burk färskost. Tillsätt lite kryddor och bred över kakan före servering.
  • Servera den glutenfria laxpajen i skivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.