Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri laxrulltårta
Glutenfri laxrulltårta
Publicerad på
Glutenfri laxrulltårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
10-12
stTillagningstid
25
minuterGlutenfri laxrulltårta är en fröjd på serveringsbordet. Du kan anpassa fyllningen efter din smak eller prova den rökta laxfyllningen i receptet. Botten gräddas snabbt, så du kan enkelt göra flera på en gång och kyla dem till servering.
Ingredienser
- Botten
50 g smör
2 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk citronpeppar
3 ägg
- Fyllning
200 g färskost t.ex. gräslök
150 g kall eller varm rökt lax
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
0,5 tsk citronpeppar
Beredning
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk. Blanda bakpulvret med mjölet. Tillsätt mjölet i kastrullen under kraftig omrörning. Separera vitorna och gulorna från äggen. Tillsätt gulorna i kastrullen. Tillsätt citronpeppar och låt blandningen sjuda i 5 minuter under omrörning. Vispa äggvitorna till ett skummigt skum. Tillsätt äggvitorna och lyft försiktigt ner dem i blandningen.
- Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper så att det bildas en skiva.
- Grädda bottnen i 200°C i ca 20 minuter.
- Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den över bottnen.
- Vik in den varma skorpan i en rulle som en rulltårta och ställ in den i kylen en stund. Om du vill glasera laxrulltårtan behöver du ytterligare en burk färskost. Tillsätt lite kryddor och bred över kakan före servering.
- Servera den glutenfria laxpajen i skivor.