Gluteeniton Lohikääretorttu

Gluteeniton Lohikääretorttu

Gluteeniton Lohikääretorttu ihastuttaa tarjoilupöydässä. Voit muokata täytteen oman makusi mukaiseksi tai kokeilla reseptistä löytyvää savulohitäytettä. Kääretorttupohja paistuu nopeasti, joten voit näppärästi tehdä kerralla useamman tortun jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

AINEKSET

POHJA
50 g voita
2 dl ruokakermaa
2,5 dl maitoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
½ tl sitruunapippuria
3 kananmunaa

TÄYTE
200 g tuorejuustoa esim. ruohosipuli
150 g kylmä- tai lämminsavulohta
1 valkosipulinkynsi
1 dl tilliä silputtuna
½ dl ruohosipulia silputtuna
½ tl sitruunapippuria

VALMISTUS

Sulata voi kattilassa.
Lisää joukkoon kerma ja maito.
Yhdistä jauhoihin leivinjauhe.
Lisää jauhot kattilaan voimakkaasti samalla sekoittaen.
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
Lisää keltuaiset kattilaan.
Lisää sitruunapippuri ja hauduta seosta sekoittaen 5 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää valkuaiset varovasti nostellen joukkoon.
Levitä seos leivinpaperin päälle pellille levyksi.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt pohja voipaperin päälle.
Sekoita pienityt täytteen ainesosat keskenään ja levitä pohjan päälle.
Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.
Tarjoa viipaleina.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *