Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skinkpaj
Glutenfri skinkpaj
Publicerad på
Glutenfri skinkpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
30
minuterIngredienser
- Botten
65 g mjölkkvarg
65 g smör
0,25 tsk bakpulver
- Fyllning
200-250 g skinka i strimlor
en bit paprika i strimlor
en bit purjolök, skivad
(bit av chilipeppar)
2-3 ägg
2 dl mjölk eller lätt grädde
1 pss (150 g) riven ost
svartpeppar
timjan
Beredning
- Blanda det mjuka smöret och mjölkkvargen till en jämn smet.
- Blanda samman bakpulver och mjöl och tillsätt till blandningen.
- Tryck ut degen i botten och på sidorna av den smorda pajformen.
- Ställ in grytan i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
- Hacka skinka, paprika och purjolök.
- Frys purjolöken i en stekpanna.
- Blanda ner ägg, kryddor och lite av den rivna osten i vätskan.
- Fördela skinka, paprika och purjolök i ugnsformen. Häll ägg-, mjölk- och ostblandningen ovanpå.
- Strö resten av osten över.
- Grädda i 200°C på nedre falsen i ugnen i ca 30 minuter.
Kan du använda gul lök istället för purjolök?
Hej Jyrki,
Den gula löken ger en lite annorlunda smak till pajen, men jag tycker också att det är gott! Så du kan byta ut purjolöken mot en vanlig lök.