Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skinkpaj

Glutenfri skinkpaj

Glutenfri skinkpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

  • Botten
  • 65 g mjölkkvarg

  • 65 g smör

  • n. 1 dl Virtasalmi Grain Product Light Glutenfri Mjölpuré

  • 0,25 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 200-250 g skinka i strimlor

  • en bit paprika i strimlor

  • en bit purjolök, skivad

  • (bit av chilipeppar)

  • 2-3 ägg

  • 2 dl mjölk eller lätt grädde

  • 1 pss (150 g) riven ost

  • svartpeppar

  • timjan

Beredning

  • Blanda det mjuka smöret och mjölkkvargen till en jämn smet.
  • Blanda samman bakpulver och mjöl och tillsätt till blandningen.
  • Tryck ut degen i botten och på sidorna av den smorda pajformen.
  • Ställ in grytan i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  • Hacka skinka, paprika och purjolök.
  • Frys purjolöken i en stekpanna.
  • Blanda ner ägg, kryddor och lite av den rivna osten i vätskan.
  • Fördela skinka, paprika och purjolök i ugnsformen. Häll ägg-, mjölk- och ostblandningen ovanpå.
  • Strö resten av osten över.
  • Grädda i 200°C på nedre falsen i ugnen i ca 30 minuter.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.