Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skinktårta
Glutenfri skinktårta
Publicerad på
Glutenfri skinktårta
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
30
minuterIngredienser
3,5 dl Virtasalmi's Cereal Product Glutenfritt bönmos(finns även i Light eller Grovmalen Glutenfri Mjölblandning skulle vara bra för detta)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk Paprikapulver
1 msk blandade örter och kryddor eller torkad persilja
100 g skinka i tärningar
100 g söt chilipeppar, finhackad
100 g riven ost
2 dl grädde
2 ägg
1 tsk olja eller gräddfilsmargarin
Beredning
- Blanda samman alla torra ingredienser, skinka, paprika och riven ost.
- Tillsätt ägg, grädde och olja under omrörning med en trägaffel.
- Degen är tjockare än en normal torr kakdeg.
- Bred ut degen i en smord och mjölad långpanna och grädda i 225°C varm ugn i ca 30 minuter (ca 40 minuter för en högre kaka).