Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skink- och grönsakspaj

Glutenfri skink- och grönsakspaj

Glutenfri skink- och grönsakspaj

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g mjukt smör

  • 0,5 dl socker

  • 0,5 tsk salt

  • 1 ägg

  • 2,5 dl Viljatuote Glutenfri mjölblandning av bondbönor

  • 0,5 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 3 morötter

  • 0,5 färsk gurka

  • 0,5 liten zucchini

  • 100 g tunn tunn skinkkotlett

  • 1 prk Fransk grädde

  • 1 ägg

  • salt, peppar

Beredning

  • Botten
  • Vispa fett och socker till en fluffig massa.
  • Tillsätt ägget och vispa ihop.
  • Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt mjölet och saltet till degen.
  • Fördela degen i en smord ugnsform.
  • Fyllning
  • Skala morötterna. Skär morötterna, gurkan och pumpan i strimlor på längden.
  • Skär eventuellt skivorna på mitten så att de inte ligger för högt upp i pannan.
  • Skär skinkskivorna i tre bitar. Börja med att rotera skivorna runt utsidan av ugnsformen som på bilden nedan.
  • En omgång grönsaker och en omgång skinka, ytterligare en omgång grönsaker osv.
  • gräddfil När pannan är full, blanda och ägget.
  • Krydda lätt med salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och skinkan.
  • Grädda i ugnen vid 200°C i ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.