Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skink- och grönsakspaj
Glutenfri skink- och grönsakspaj
Publicerad på
Glutenfri skink- och grönsakspaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
30
minuterIngredienser
- Botten
100 g mjukt smör
0,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
- Fyllning
3 morötter
0,5 färsk gurka
0,5 liten zucchini
100 g tunn tunn skinkkotlett
1 prk Fransk grädde
1 ägg
salt, peppar
Beredning
- Botten
- Vispa fett och socker till en fluffig massa.
- Tillsätt ägget och vispa ihop.
- Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt mjölet och saltet till degen.
- Fördela degen i en smord ugnsform.
- Fyllning
- Skala morötterna. Skär morötterna, gurkan och pumpan i strimlor på längden.
- Skär eventuellt skivorna på mitten så att de inte ligger för högt upp i pannan.
- Skär skinkskivorna i tre bitar. Börja med att rotera skivorna runt utsidan av ugnsformen som på bilden nedan.
- En omgång grönsaker och en omgång skinka, ytterligare en omgång grönsaker osv.
- gräddfil När pannan är full, blanda och ägget.
- Krydda lätt med salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och skinkan.
- Grädda i ugnen vid 200°C i ca 30 minuter.