Gluteeniton Kinkku-kasvispiirakka

AINEKSET

POHJA
100 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta 
0,5 tl leivinjauhetta

TÄYTE
3 porkkanaa
0,5 tuorekurkku
0,5 pienehkö kesäkurpitsa
100 g ohuen ohutta kinkkuleikettä
1 prk ranskan kermaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria

VALMISTUS

POHJA
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot sekä suola taikinaan.
Levitä taikina voideltuun vuokaan.

TÄYTE
Kuori porkkanat. Siivuta porkkanat, kurkku ja kurpitsa pituussuunnassa suikaleiksi.
Leikkaa tarvittaessa siivut puoliksi, jotteivät ne jää liian korkeiksi vuokaan.
Leikkaa kinkkusiivut kolmeen osaan. Ala kiertämään siivuilla vuokaa ulkoreunasta päin alla olevan kuvan mukaisesti.
Kierros kasviksia ja kierros kinkkua, taas kierros kasviksia jne.
Kun vuoka on täynnä sekoita kermaviili ja kananmuna.
Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan kasvisten ja kinkkujen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *