Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kinkku-kasvispiirakka
Gluteeniton Kinkku-kasvispiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Kinkku-kasvispiirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
kplKypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
- Pohja
100 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
- Täyte
3 porkkanaa
0,5 tuorekurkku
0,5 pienehkö kesäkurpitsa
100 g ohuen ohutta kinkkuleikettä
1 prk ranskan kermaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria
Valmistus
- Pohja
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot sekä suola taikinaan.
- Levitä taikina voideltuun vuokaan.
- Täyte
- Kuori porkkanat. Siivuta porkkanat, kurkku ja kurpitsa pituussuunnassa suikaleiksi.
- Leikkaa tarvittaessa siivut puoliksi, jotteivät ne jää liian korkeiksi vuokaan.
- Leikkaa kinkkusiivut kolmeen osaan. Ala kiertämään siivuilla vuokaa ulkoreunasta päin alla olevan kuvan mukaisesti.
- Kierros kasviksia ja kierros kinkkua, taas kierros kasviksia jne.
- Kun vuoka on täynnä sekoita kermaviili ja kananmuna.
- Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan kasvisten ja kinkkujen päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.