Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri skink- och ostpaj
Glutenfri skink- och ostpaj
Publicerad på
Glutenfri skink- och ostpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
30
minuterDen här goda glutenfria skink- och ostpajen är perfekt både till kaffet och som läckerbit på lördagskvällen. Som botten har använts ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote.
Receptet räcker till en ugnsform, halva receptet till en pajform.
Ingredienser
- Botten
150 g margarin
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk salt
1 dl riven ost
1 dl kallt vatten
- Fyllning
350 g (1 påse) skinkstrimlor
250 g (1 burk) Valio Koskenlaskija Mat Cheddar
2 ägg
4 dl riven ost
1 purjolök
ca 1 dl hackad persilja
smaka av med t.ex. svartpeppar och vitlökspulver
Beredning
- Botten
- Blanda samman det mjuka fettet, den rivna osten och de torra ingredienserna.
- Tillsätt vatten och blanda degen tills den är slät.
- Ställ in degen i kylen en stund.
- Bred sedan ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Stick hål i bottnen med en gaffel och grädda i 225°C i 10 minuter.
- Fyllning
- Skölj och hacka purjolöken. Använd åtminstone den vita delen. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut över den förgräddade bottnen.
- Grädda i 200°C i ca 20 minuter i mellersta delen av ugnen.
- Den glutenfria skink- och ostpajen är godast när den är varm men smakar också gott kall.