Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri skink- och ostpaj

Glutenfri skink- och ostpaj

Glutenfri skink- och ostpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

30

minuter

Den här goda glutenfria skink- och ostpajen är perfekt både till kaffet och som läckerbit på lördagskvällen. Som botten har använts ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote.
Receptet räcker till en ugnsform, halva receptet till en pajform.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g margarin

  • 4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl riven ost

  • 1 dl kallt vatten

  • Fyllning
  • 350 g (1 påse) skinkstrimlor

  • 250 g (1 burk) Valio Koskenlaskija Mat Cheddar

  • 2 ägg

  • 4 dl riven ost

  • 1 purjolök

  • ca 1 dl hackad persilja

  • smaka av med t.ex. svartpeppar och vitlökspulver

Beredning

  • Botten
  • Blanda samman det mjuka fettet, den rivna osten och de torra ingredienserna.
  • Tillsätt vatten och blanda degen tills den är slät.
  • Ställ in degen i kylen en stund.
  • Bred sedan ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Stick hål i bottnen med en gaffel och grädda i 225°C i 10 minuter.
  • Fyllning
  • Skölj och hacka purjolöken. Använd åtminstone den vita delen. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut över den förgräddade bottnen.
  • Grädda i 200°C i ca 20 minuter i mellersta delen av ugnen.
  • Den glutenfria skink- och ostpajen är godast när den är varm men smakar också gott kall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.