Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt zucchinibröd
Glutenfritt Courgettebröd
Publicerad på
Glutenfritt Courgettebröd
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
2
brödTillagningstid
30
minuterDet saftiga glutenfria zucchinibrödet är bakat på Virtasalmi Cereal Products mörka glutenfria mjölmix.
Ingredienser
100 g Kokt potatis
150 g Zucchini
1,5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk farinasocker
1 påse torrjäst
1 dl pumpafrön
3 dl Glutenfri mörk mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Mixa potatis, zucchini och mjölk i en stavmixer till en puré.
- Värm survos runt. 40 grader, salt, socker och torra ingredienser för hand.
- Låt degen jäsa i rumstemperatur i en dryg timme.
- Forma degen till två avlånga "smörgåsar".
- Grädda i 200 grader i drygt en halvtimme.
- Om du tar pumpan från frysen upptinad blir pumpan tyngre och vattnigare.
Glutenfritt zucchinibröd har en ganska tät konsistens. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervas bakugn