Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri grönsaksgalette

Glutenfri grönsaksgalette

Glutenfri grönsaksgalette

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Blanda de torra ingredienserna och smöret
  • Tillsätt riven ost och grädde.
  • Kavla ut degen till två stora tunna bottnar.
  • Fyllning
  • Skiva zucchinin i tunna skivor
  • Lägg dem på en plåt på ett bakplåtspapper
  • Strö över salt och svartpeppar
  • Baka i ugnen i 200'c i 10 minuter
  • Skär kålen i tunna skivor
  • Hacka paprikan och salladslöken i små bitar
  • Använd en kniv för att "hacka" vitlöken till små smulor
  • Fräs grönsakerna i olivolja i ca 10 min eller tills de mjuknat
  • Tillsätt grädde, chilicheddar, ingefärspasta och soja.
  • Häll fyllningen över bottnen
  • Lägg zucchinin ovanpå fyllningen
  • Lämna ett par centimeter utan fyllning
  • Vänd försiktigt kanten över fyllningen
  • Om du vill kan du toppa med halvor av körsbärstomater.
  • Baka i 200 grader i ca 30 minuter.


  • Servera den glutenfria grönsaksgaletten som en egen paj eller njut av den med en sallad till lunch. Marika Kaila |Upp till handlederna i deg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.