Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri grönsaksgalette
Glutenfri grönsaksgalette
Publicerad på
Glutenfri grönsaksgalette
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
40
minuterIngredienser
- Botten
2 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
2 dl Mörk glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk torkad timjan
0,5 tsk örtsalt
1 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
2 dl riven ost
2 dl curry-chili-kräm (arla lempi)
- Fyllning
1 bitar (ca 150 g) zucchini
350 g vitkål
2 vitlöksklyftor
0,5-1 röd paprika
1 Vårlök med stjälkar
en skvätt olivolja
150 g crème fraiche
80 g chili cheddar (jukola-ost) -> tärning
1 tsk ingefärspasta
en skvätt soja (smaka av ibland och tillsätt mer efter egen smak)
Beredning
- Botten
- Blanda de torra ingredienserna och smöret
- Tillsätt riven ost och grädde.
- Kavla ut degen till två stora tunna bottnar.
- Fyllning
- Skiva zucchinin i tunna skivor
- Lägg dem på en plåt på ett bakplåtspapper
- Strö över salt och svartpeppar
- Baka i ugnen i 200'c i 10 minuter
- Skär kålen i tunna skivor
- Hacka paprikan och salladslöken i små bitar
- Använd en kniv för att "hacka" vitlöken till små smulor
- Fräs grönsakerna i olivolja i ca 10 min eller tills de mjuknat
- Tillsätt grädde, chilicheddar, ingefärspasta och soja.
- Häll fyllningen över bottnen
- Lägg zucchinin ovanpå fyllningen
- Lämna ett par centimeter utan fyllning
- Vänd försiktigt kanten över fyllningen
- Om du vill kan du toppa med halvor av körsbärstomater.
- Baka i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera den glutenfria grönsaksgaletten som en egen paj eller njut av den med en sallad till lunch. Marika Kaila |Upp till handlederna i deg