Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kanelbullepaj
Glutenfri kanelbullepaj
Publicerad på
Glutenfri kanelbullepaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12-15
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
- Pajbotten
100 g smör
100 g mjölkkvarg
1 ägg
30 g riven emmentalost
0,5 tsk salt
1 dl Virtasalmi's Gluten Free Oatmeal Glutenfri flingprodukt
1 tsk bakpulver
- Fyllning
100 g kantareller
1 msk vinst vid
1 dl vitt vin
150 g Crème fraiche 28 %.
75 g Cantarelli gräddost
3 ägg
0,5 tsk salt
Beredning
- Pajbotten
- Till att börja med blandade jag det mjuka smöret, ostmassan, ägget och den rivna osten till basen.
- Blanda sedan i de torra ingredienserna.
- Låt bottendegen stå i kylskåp i en timme.
- Fyllning
- För fyllningen lade jag de tinade kantarellerna med vitt vin och smör i en kastrull. Jag värmde upp det tills smöret smälte och kantarellerna absorberade vin + smörblandningen.
- I en annan behållare blandade jag de övriga ingredienserna till fyllningen.
- Jag kavlade ut degen med havremjölsblandningen så att den passade en pajform på 26 cm.
- Jag lade pajskorpan och degen i frysen i 10 minuter.
- Innan jag satte in den i ugnen petade jag hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda ugnsbotten i 10 minuter i 200°C.
- Lägg sedan kantarellerna på botten, toppa med resten av fyllningen och sätt tillbaka i ugnen i en halvtimme.
- För att förhindra att kanterna på skorpan torkar ut för mycket lägger jag folie ovanpå pajen de sista 10 minuterna.