Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kanelbullepaj

Glutenfri kanelbullepaj

Glutenfri kanelbullepaj

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Pajbotten
  • Till att börja med blandade jag det mjuka smöret, ostmassan, ägget och den rivna osten till basen.
  • Blanda sedan i de torra ingredienserna.
  • Låt bottendegen stå i kylskåp i en timme.
  • Fyllning
  • För fyllningen lade jag de tinade kantarellerna med vitt vin och smör i en kastrull. Jag värmde upp det tills smöret smälte och kantarellerna absorberade vin + smörblandningen.
  • I en annan behållare blandade jag de övriga ingredienserna till fyllningen.
  • Jag kavlade ut degen med havremjölsblandningen så att den passade en pajform på 26 cm.
  • Jag lade pajskorpan och degen i frysen i 10 minuter.
  • Innan jag satte in den i ugnen petade jag hål i botten med en gaffel.
  • Förgrädda ugnsbotten i 10 minuter i 200°C.
  • Lägg sedan kantarellerna på botten, toppa med resten av fyllningen och sätt tillbaka i ugnen i en halvtimme.
  • För att förhindra att kanterna på skorpan torkar ut för mycket lägger jag folie ovanpå pajen de sista 10 minuterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.